zondag 16 oktober 2016

goed bezig!

Ik had 't  me nog zo voorgenomen...dacht dat ik het echt naast me neer had gelegd...dat het me ook niet meer zou irriteren en het me zou verleiden tot enige aandacht.
Helaas ik kan het niet laten ... de zwarte pieten discussie!
Ik moet er nu ook weer even iets van vinden, want ik ben weer van verbazing omgevallen de afgelopen weken.
Ik zag een omhooggestudeerde mevrouw die een rapport heeft opgemaakt in opdracht van onze regering.
Zij mocht, hoogstwaarschijnlijk tegen een zeer uit de hand gelopen tarief, een onderzoek doen naar wat het nu voor impact heeft, om de tere kinderzieltjes van deze onschuldige gelovertjes bloot te stellen aan de traditionele zwarte piet.
Zij heeft, naar zeggen geheel onbevooroordeeld, ontdekt dat deze lieve kindertjes hier wel degelijk last van hebben.  Ik hoorde in een interview een van deze proefkuikentjes zeggen dat het niet uitmaakt welke kleur een piet heeft als het maar een gezellig feest is.
Ik denk dat de onderzoeksmevrouw dit dus verkeerd geïnterpreteerd heeft, dit kind geeft naar mijn mening aan dat de hetze rond de kleur van zwarte piet de gezelligheid uit het feest heeft gehaald
Zij wil gewoon in de stromende regen de pieten maller fratsen uit zien halen, pepernoten zien strooien en pakjes avond vieren.
Maar goed ik snap het ook ergens wel, deze onderzoeksmevrouw woont waarschijnlijk in een mooi grachtenpandje waar de monumentenzorg een aardige duit verlangt bij de riante verbouwing die er ongetwijfeld heeft plaastgevonden. En ja... dan is zo een voor de hand liggend onderzoekje tegen een mooi prijsje makkelijk meegenomen.
Dan heb ik ook weer Mevrouw Simons voorbij zien komen, ik had haar bijna voorbij gescruld omdat ik dacht dat het alweer een pietenfoto was, want zeg nou eerlijk zij kan toch makkelijk doorgaan als een bastaard zusje van onze zwarte piet.
Ik ben na het lezen van weer een van haar opmerkingen me toch af gaan vragen of zij nu werkelijk meent wat ze allemaal uitkraamt
Zij beweerd namelijk dat zij in dezelfde rangorde geplaatst moet worden als een van de belangrijkse vrijheidsstrijders die we kennen ;  Nelson Mandela....
Zij ziet zich zelf  ook als strijder van de vrijheid en mensenrechten. 
Ik heb me nu toch even serieus in haar verdiept want dit kan toch niet alleen maar stom gebrabbel zijn dacht ik zo...
Na enig speurwerk ben ik er achter gekomen dat deze dame niet ziek is in haar hoofd maar te lijden heeft van een stoornis.
NPS! ( Narcistische Persoonlijkheidsstoornis )
Nou... dat is best ernstig en heel lastig te genezen!
Kenmerken: arrogant, hooghartig en egoistisch gedrag, overdrijft eigen prestaties en talenten, verwacht op een voetstuk geplaatst te worden, fantaseert over succes en macht, eist bewondering en voorkeurs behandeling en gebruikt anderen om haar doel te bereiken en vindt dit heel gewoon, en zo gaat de lijst nog even door.
Is het te behandelen?  da's nog best lastig maar... t kan !
We kunnen deze arme mevrouw Simons uit haar, en ons, lijden verlossen met een langdurige therapie. Ik stel dan ook voor haar wachtgeld, wat zij ongetwijfeld binnen niet al te lange tijd zal opeisen, prefentief te gaan gebruiken voor een intensieve therapie.
Zoals bekend,  is het bij het starten van een therapie belangrijk bij de kern te beginnen.
Het lijkt me dan ook  een goed plan haar een enkeltje Robbeneiland te geven waar zij zich kan terugtrekken , net als haar grote voorbeeld Nelson gedwongen heeft moeten doen.
Daar kan zij dat de rest van haar jaren werken aan zichzelf en geven wij haar een vrijwillig
slaafje, kleur mag ze dan zelf bepalen, die haar dan bij tijd en wijlen kan vertellen hoe goed ze
bezig is.
Met een beetje mazzel krijgt zij de smaak te pakken en gaat zich daar helemaal thuis voelen en hebben we hiermee een lastpost eerste klas de deur uit gewerkt en gelijk een goed doel gesteund ! 
Ohh ik ben helemaal opgelucht wat heerlijk om eens lekker te zeiken over iemand en gelijk een oplossing te hebben bedacht!
Wat ben ik toch weer goed bezig geweest en ik denk dat iedereen dit ook vind !
Ben best trots op mezelf en ik denk dat iedereen dat ook is, en zo niet dan vind ik dat stom! .
Ik denk dat ik ook veel leuke reacties ga krijgen!
Ehh wacht eens even ..... Zijn dit nou de beginselen van NPS.....
Snel mijn therapeut maar even bellen misschien mag ik mijn sessies aan een fijne spaanse Costa volgen wat in de kern ben ik  dol op zon, zee en sangria!  

   

1 opmerking: